AAFB El Govern liquida definitivament el tren fins a Artà
Font original: Diari de Balears

El Govern liquida definitivament el tren fins a Artà

Publicat: 20 / abr / 2013  |  Actualitat ferroviària

El tren entre Manacor i Artà no s’acabarà fent realitat. El Consell de Govern acordà ahir la renúncia definitiva a la construcció d’aquesta línia ferroviària, iniciada en temps del Pacte de Progrés i que quedà amb les obres a mitges després que el PP-les suspengués temporalment en arribar al poder, al·legant manca de pressupost i de cobertura dels convenis que havia de finançar Madrid. Ara, després que caducàs la suspensió decretada l’octubre de 2011, l’actuació es liquida del tot.

L’acord de l’Executiu suposa l’inici de l’expedient de resolució dels contractes de les obres del projecte ja adjudicades. Ara, el Govern haurà de negociar amb les adjudicatàries per a la resolució i liquidació dels contractes, haurà de solucionar els expedients d’expropiació encara pendents de pagar (entre tres i quatre milions d’euros)-i haurà d’estudiar les alternatives al projecte des del punt de vista econòmic i jurídic.

A banda dels problemes amb els convenis, l’Executiu rebutja construir una infraestructura que considera que no tindrà prou demanda i repeteix que no es gastarà 13,40 euros per passatger de tren quan el transport en autobús costa un euro per viatger. Ara pretén convertir el traçat de 30 km que s’obrí entre Manacor i Artà (estava executat en un 70% quan s’aturà i només quedava tirar-hi els rails)-en un corredor verd per transitar-hi a peu o en bicicleta.

L’anterior Govern del Pacte inicià els treballs l’any 2010 basant-se en un conveni signat amb el Ministeri de Foment que havia de finançar actuacions ferroviàries. Tot i que es preveia que el conveni suposàs una aportació estatal de 443 milions, només n’arribaren 57,5, malgrat que en les obres del tren a Artà (pressupostades en 130 milions)-es licitaren actuacions per 91 milions i es compraren trens per 24 milions més. L’arribada del PP-provocà que el Govern acusàs l’anterior Executiu del Pacte d’haver negociat malament el conveni amb Madrid i d’haver fet actuacions que no tenien cobertura pressupostària. El PP suspengué les obres, que ara s’aturen definitivament. I l’oposició l’acusà de no reclamar a Madrid els doblers pendents.

"Després de dos anys de no fer res, de no negociar amb Madrid, d’abandonar les obres a mitges i de nul diàleg amb els ajuntaments de la comarca, les pitjors previsions s’han fet realitat", assegurà ahir el diputat socialista Cosme Bonet, qui considerà que la decisió de liquidar la feina posa de manifest "l’absoluta incapacitat de gestió, la nul·la influència a Madrid del Govern Bauzá, la seva irresponsabilitat i, sobretot, que el PP mai en la seva història no ha cregut en el tren com a mitjà de transport públic, ja que sempre ha preferit afavorir el privat". Pel socialista Bonet, Company passarà a la història "com el polític que va liquidar el tren de Llevant".